Hands-on met de Samsung Galaxy Z Flip 6: preview en prijzen (2024)

Samsung heeft de nieuwe Galaxy Z Flip 6 gelanceerd, en het is de Flip waar we al geruime tijd op wachtten. Tenminste, die indruk wekt de spec-sheet. Maar hoe is hij in het echt? En hoeveel moet hij kosten? In deze Galaxy Z Flip 6 hands-on preview lees je het.

Hands-on met de Samsung Galaxy Z Flip 6: preview en prijzen (1)

Samsung Galaxy Z Flip 6 hands-on preview

Je zou bijna vergeten dat er ooit een tijd was dat foldables alleen in het geruchtencircuit een ding waren. Tenslotte is het alweer ruim vijf jaar geleden dat de eerste Fold zijn opwachting maakt – en ruim vier jaar sinds de allereerste Flip. En omdat er nooit een ‘Flip 2' kwam ligt vandaag alweer de Galaxy Z Flip 6 op tafel.

Design

Zo op het eerste gezicht lijken de verschillen tussen de Z Flip 6 en de Z Flip 5 van vorig jaar beperkt. Aan de buitenkant zien we een frame dat wat strakker is vormgegeven, met speakers zonder raster – net als de Galaxy S24-serie. Eindelijk krijgt ook dit frame de kleur van het toestel.

Het design van de camera's is onveranderd, evenals de vorm en grootte van het coverscherm. Deze meet 3,4 inch, heeft een 720p HD-resolutie en is – in tegenstelling tot recente geruchten – wel gewoon een AMOLED-display. Samsung zegt de scharnier ook te hebben versterkt, wat mooi meegenomen is.

Dat neemt niet weg dat het design van de Flip, wat ons betreft, gewoon erg mooi blijft. De super compacte vormfactor is en blijft interessant, ook al kun je het anno 2024 natuurlijk niet meer nieuw noemen.

Wel geeft Samsung bij de Galaxy Z Flip 6 niet alleen de garantie dat hij tegen vrij goed tegen water kan. Voor het eerst krijgt het toestel een IP48-rating die ook bescherming tegen het binnendringen van (grof) zand suggereert. Of dit echt beter is dan de Flip 5 is trouwens maar de vraag. Mogelijkerwijs heeft Samsung dit keer gewoon wel de moeite genomen een IP48-rating te geven aan een product wat deze minimale bescherming tegen grove materialen al had.

Het scherm aan de binnenkant is wederom een 6,7 inch full-HD AMOLED scherm met een refresh rate tot 120 Hz en een piekhelderheid van 2600 nits. Of de vouw in het scherm veel minder zichtbaar is dan in de Z Flip 5? Mwoah, een beetje wel. Bij eerdere modellen vonden wij ‘m al niet storend, en dat is bij de Z Flip 6 niet anders.

Aan de binnenkant

Aan de binnenzijde van de Galaxy Z Flip 6 komen we duidelijk meer verbeteringen tegen. Natuurlijk draait de telefoon op Qualcomm's Snapdragon 8 Gen 3 – bekend van de Galaxy S24 Ultra. Maar dit keer krijg je standaard 12 GB werkgeheugen. Dat was tot nu toe nog 8 GB. Bovendien is dit de eerste Flip met een vapour chamber koeling voor de processor, wat de prestaties – en de accuduur – ten goede komt.

En dat is pas het begin. Minstens net zo interessant is de accucapaciteit. De Galaxy Z Flip 6 heeft even veel batterij als de Galaxy S24: 4000 mAh. Samen met de genoemde processor en koeling verwachten we de beste accuduur in de Z Flip-telefoon tot nu toe.

Hands-on met de Samsung Galaxy Z Flip 6: preview en prijzen (2)

Galaxy Z Flip 6 camera's

En zo belanden we bij de camera's van de Galaxy Z Flip 6. Al in de zomer van 2023 voorspelden wij dat dit de Flip wordt die een aanzienlijke camera-upgrade krijgt. En we krijgen gelijk: eindelijk is daar een 50 megapixel hoofdcamera die op hetzelfde niveau moet liggen als de Galaxy S-serie. Bij de Z Flip 6 profiteer je daar nog eens extra van, omdat je de hoofdcamera natuurlijk kunt gebruiken voor selfies waarop iedere rimpel te zien is.

Uiteraard is er ook een klassieke selfiecamera, in het scherm aan de binnenkant. Deze is niet veranderd, en beschikt dus wederom over een 10 MP sensor. En ook de 12 MP ultrawide camera is vertrouwd. Een echte telefotocamera met optische zoom zit ook dit keer niet in de Galaxy Z Flip 6.

Uiteraard moeten we langer met de nieuwe hoofdcamera van de Galaxy Z Flip 6 werken om een zinvolle mening te hebben. Maar samen met de accuduur is dit het gebied waar we de grootste vooruitgang verwachten.

Hands-on met de Samsung Galaxy Z Flip 6: preview en prijzen (3)

Software

De Galaxy Z Flip 6 is de eerste Flip die direct bij lancering met Galaxy AI is uitgerust. Uiteraard is het niet de eerste Flip met AI – eerdere modellen kregen in het voorjaar de One UI 6.1-upgrade met meer of minder AI-functies.

Wel nieuw is de betere integratie van sommige Galaxy AI-functies met de specifieke mogelijkheden van de Z Flip 6. Zo wordt het coverscherm nu expliciet ook bruikbaar voor vertaalfuncties.

Echter, zoals we begin 2024 ook al bij de Galaxy S24 schreven: Galaxy AI is wat ons betreft niet de belangrijkste softwareverbetering van Samsung, dit jaar. De langere supportperiode is dat wel. Samsung belooft ook voor de Z Flip 6 zeven jaar updates en Android-upgrades. Het toestel blijft dus tot minstens de zomer van 2031 goed beveiligd én up-to-date qua nieuwe Android-functies.

Concreet wilt dit zeggen dat de Galaxy Z Flip 6 – nu gelanceerd met Android 14 – upgrades gaat krijgen tot en met Android 21. Daar heb je als gebruiker echt iets aan. En als je jouw telefoon niet zeven jaar blijft gebruiken, levert hij ook meer op als je ‘m verkoopt of inruilt terwijl de supportperiode nog niet is afgelopen.

Hands-on met de Samsung Galaxy Z Flip 6: preview en prijzen (4)

Galaxy Z Flip 6 hands-on preview: conclusie

Met de verbeterde camera en grotere accu brengt de Galaxy Z Flip 6 de Flip-serie echt naar het premium-territorium behorend bij het prijskaartje. Behalve de ontbrekende telefotocamera is het een heuse opvouwbare S24, die bovendien op de Snapdragon 8 Gen 3 processor draait.

AI is wat ons betreft nog steeds niet hét argument om een telefoon als de Galaxy Z Flip 6 aan te schaffen. Of zeven jaar ondersteuning dat wel is hangt van je eigen verwachtingen af, maar een toestel dat langer courant blijft is wat ons betreft altijd een goede zaak.

De nieuwe IP48-rating onderstreept wel een beetje dat ook de Galaxy Z Flip 6 zijn kwetsbare kant blijft houden: voor stof en fijn zand is hij nog niet immuun.

Toch blijft onder de streep dat de Galaxy Z Flip 6 wat ons betreft wederom de mooiste Samsung telefoon van dit jaar is. Dat riepen we al over verschillende voorgangers, en verandert wederom niet. Wij hebben hoge verwachtingen van de nieuwe hoofdcamera én van de grotere accu. Maar pas in het dagelijks leven zal blijken hoe belangrijk beide verbeteringen zijn.

Prijzen en releasedatum

Je kunt de Galaxy Z Flip 6 verschijnt op korte termijn in de Nederlandse winkels. Je koopt de Galaxy Z Flip 6 vanaf €1199 voor de versie met 256 GB. Qua kleuren heb je de keuze tussen zilvergrijs, lichtblauw, groen en geel. In Samsung's eigen shop vindt je bovendien nog een aantal exclusieve kleuren: zwart, wit en oranje én krijg je t/m 28 juli een gratis Neon Flip Suite hoesje cadeau.

Per direct kun je jouw Galaxy Z Flip 6 bestellen bij een aantal winkels en providers. Leveringen beginnen officieel op 24 juli. Check het onderstaande overzicht, waarin we de komende uren en dagen de beste aanbiedingen uitlichten:

SHOPAANBIEDINGWAAR?
Samsung– v.a. €1199– exclusieve kleuropties
– gratis Neon Flip Suit case
– 1 jaar gratis Samsung Care+ verzekering
– €100 extra inruilkorting
Check deze deal HIER
Coolblue– v.a. €1199
– gratis flipcase**
– €100 extra inruilkorting*
Check deze deal HIER
Mobiel.nl– v.a. €1199 of i.c.m. abonnement
– gratis flipcase**
Check deze deal HIER
MediaMarkt– v.a. €1199 of i.c.m. abonnement
– gratis flipcase**
– €100 extra inruilkorting*
Check deze deal HIER
Bol– v.a. €1199
– gratis flipcase**
Check deze deal HIER
PROVIDER
KPN– i.c.m. abonnement
– toestelkosten €888
– gratis flipcase**
– €100 extra inruilkorting*
Check deze deal HIER
(Zakelijk? Kijk HIER!)
Vodafone– i.c.m. abonnement
– toestelkosten €888
– gratis flipcase**
– €100 extra inruilkorting*
Check deze deal HIER
(Zakelijk? Kijk HIER!)
Odido– i.c.m. abonnement
– toestelkosten €912
– gratis TeamNL flipcase direct meegeleverd
Check deze deal HIER
(Zakelijk? Kijk HIER!
* check zelf bij de winkel hoe de inruilkorting berekend
** gratis flipcase HIER zelf aanvragen

Lees verder...

  • Deze Samsung telefoons krijgen de AI-features van de Galaxy S24 ook

  • Eindelijk, een serieus en officieel Europees Android 14 updateschema van Samsung

  • Kijk hier Samsung Unpacked live: nieuwe Flip, Fold, Ring, Buds en Watches

  • Op deze dag lanceert Samsung de nieuwe Flip, Fold en Ring

  • Samsung bevestigt: Galaxy AI komt ook naar Galaxy S22- en S21-series, en meer

Hands-on met de Samsung Galaxy Z Flip 6: preview en prijzen (2024)

References

Top Articles
Insidekp.kp/Myhr
Moss Adams Client Portal
Hotels
Craigslist Cars Augusta Ga
Ret Paladin Phase 2 Bis Wotlk
Did 9Anime Rebrand
Comcast Xfinity Outage in Kipton, Ohio
Poplar | Genus, Description, Major Species, & Facts
Doby's Funeral Home Obituaries
Skip The Games Norfolk Virginia
1TamilMV.prof: Exploring the latest in Tamil entertainment - Ninewall
Aries Auhsd
Robot or human?
4302024447
5808 W 110Th St Overland Park Ks 66211 Directions
Most McDonald's by Country 2024
Quest Beyondtrustcloud.com
Aucklanders brace for gales, hail, cold temperatures, possible blackouts; snow falls in Chch
Gdlauncher Downloading Game Files Loop
Me Cojo A Mama Borracha
FDA Approves Arcutis’ ZORYVE® (roflumilast) Topical Foam, 0.3% for the Treatment of Seborrheic Dermatitis in Individuals Aged 9 Years and Older - Arcutis Biotherapeutics
Conan Exiles Sorcery Guide – How To Learn, Cast & Unlock Spells
Terry Bradshaw | Biography, Stats, & Facts
Www Va Lottery Com Result
Amelia Chase Bank Murder
Robotization Deviantart
Www Mydocbill Rada
Earthy Fuel Crossword
Halsted Bus Tracker
Inmate Search Disclaimer – Sheriff
10 Most Ridiculously Expensive Haircuts Of All Time in 2024 - Financesonline.com
Bimar Produkte Test & Vergleich 09/2024 » GUT bis SEHR GUT
Baywatch 2017 123Movies
Sams La Habra Gas Price
State Legislatures Icivics Answer Key
Is Arnold Swansinger Married
Nearest Ups Office To Me
Omaha Steaks Lava Cake Microwave Instructions
Fetus Munchers 1 & 2
Armageddon Time Showtimes Near Cmx Daytona 12
Janaki Kalaganaledu Serial Today Episode Written Update
Nail Salon Open On Monday Near Me
Ucla Basketball Bruinzone
Minterns German Shepherds
Stoughton Commuter Rail Schedule
Barber Gym Quantico Hours
Understanding & Applying Carroll's Pyramid of Corporate Social Responsibility
Sml Wikia
Sj Craigs
Guidance | GreenStar™ 3 2630 Display
Comenity/Banter
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated:

Views: 5977

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.